Instrumentele behandeling

"Bijvoorbeeld het verwijderen van likdoorns en eelt en het behandelen van ingegroeide nagels of wratjes."

Gellakbehandelingen

"Gellak versterkt de nagels, die niet beschadigen en is te kiezen in een kleur naar wens."

Nagelreparaties

"Dit is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig wordt vervangen met een kunst laag (gel)."

Nagelbeugel

"Wanneer er sprake is van een pijnlijke kromme nagel of een ingegroeide nagel kan de medisch pedicure een op maat gemaakte nagelbeugel, ook wel orthonyxie, voor u vervaardigen."

 • Instrumentele behandeling

  De medisch pedicure voert medische voetbehandelingen uit. Wanneer uw pedicure de behandeling niet voldoende meer kan uitvoeren neemt de medisch pedicure het over. Denk hierbij aan moeilijk te verwijderen eeltplekken of likdoorns, ingegroeide teennagels of wratjes, maar ook voeten met een verhoogd risico op complicaties zoals de diabetische en reumatische voet of ook een verwaarloosde voet door bijvoorbeeld ouderdom. Door drukproblemen van slecht passend schoeisel of overmatige druk onder de voet kunnen pijnlijke drukplekken ontstaan.

  Een instrumentele behandeling bestaat bijvoorbeeld uit: het knippen en frezen van nagels, het behandelen van ingegroeide nagels en schimmelnagels, het verwijderen van eelt en kloven, het verwijderen van likdoorns en het preventief handelen om wonden te voorkomen.

 • Omnicut behandeling

  Onze medisch pedicure gebruikt de Omnicut. Dit is een freeshandstuk met een speciale slijpkop waarmee snel en veilig harde eeltplekken kunnen worden behandeld. Door de beschermingskap met uitsparing wordt alleen de verdikte eeltlaag van de voeten verwijderd. Een snijwondje wordt door gebruik van de Omnicut geminimaliseerd. Het is dus een mooie uitkomst voor mensen die het eng vinden om met een mesje te worden behandeld. De Omnicut geeft sneller een gladder resultaat en de behandeling is geheel pijnvrij.

   

 • Nagelbeugel

  Wanneer er sprake is van een pijnlijke kromme nagel of een ingegroeide nagel kan de medisch pedicure een op maat gemaakte nagelbeugel, ook wel orthonyxie, voor u vervaardigen. De nagelbeugel wordt gemaakt van een speciaal soort ijzerdraad en is een hulpmiddel die de vorm van de nagel kan beïnvloeden en ingroeiing kan voorkomen. De pedicure of podotherapeut buigt het ijzerdraad tot een beugel zodat er correctie van de nagel kan plaatsvinden. U draagt de beugel vaak ongeveer 6 weken, afhankelijk van uw situatie. Na deze weken beoordeelt de pedicure de nagel opnieuw en stelt vast of herplaatsing wenselijk is of dat het juiste resultaat behaald is.

   

   

 • Nagelreparaties met gel

  Dit is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig wordt vervangen met een kunst laag. Door middel van een specifieke gel wordt de nagelreparatie uitgevoerd. De laag die wordt aangebracht biedt bescherming van de teennagel, maar biedt ruimte voor de natuurlijke nagel om onder de gel door te groeien zodat de nagel geheel kan herstellen. Een nagelreparatie kan bijvoorbeeld worden uitgevoerd bij: een ingescheurde teennagel, een traumanagel, het begeleiden van een nagelgroeistoornis en het versterken van zwakke en broze nagels.

 • (Teen) ortheses

  Wanneer uw tenen scheef of kromgroeien kan een orthese de stand van uw tenen beïnvloeden. Een orthese is een op maat gemaakt hulpmiddel van siliconenmateriaal die verdere scheefgroei van uw tenen reduceert of uw tenen beschermt. Een orthese wordt voor u vervaardigd na een uitgebreid onderzoek door onze specialisten. Een orthese heeft verschillende doeleinden, namelijk (stand)correctie, bescherming, drukontlasting bij pijnlijke eeltplekken of likdoorns en preventie.

 • Vilttherapie

  Wanneer u last heeft van eeltplekken of likdoorns kan vilttherapie zorgen voor tijdelijke drukontlasting. Met behulp van vilt kan de pijnlijke plek direct vrij worden gelegd van druk. Vilttherapie wordt veelal ingezet ter preventie om wonden te voorkomen en is een tijdelijke therapie. Vilt mag niet langer dan 14 dagen blijven zitten.

 • Voorlichting en advies

  Bij pijnklachten hoeft er niet altijd direct een hulpmiddel te worden vervaardigd. Om voet(gerelateerde)klachten te voorkomen is het treffen van preventieve maatregelen soms voldoende. De medisch pedicure kan u voorzien van voorlichting en advies. Denk hierbij aan advies over de juiste voetverzorgingsproducten, persoonlijke hygiëne, schoeisel of het gebruik van zelfzorgmiddelen.

 • Gellakbehandelingen voor de voeten

  Het is weer tijd voor slippers en sandalen. Om uw voeten zomerklaar te maken biedt Voetencentrum Elferink per mei ook gellakbehandelingen aan.

  Bij een gellakbehandeling worden de teennagels gelakt met een semi-permanente lak die vervolgens wordt uitgehard onder een UV-lamp. Door het gebruik van een UV-lamp droogt de lak extra snel. Gellak versterkt de nagels, die niet beschadigen en is te kiezen in een kleur naar wens. Ons kleurenpalet bestaat uit: rood, roze, oudroze, lichtroze, oranje, nude en glitter. De gellak blijft op de teennagels gemiddeld 6 tot 8 weken zitten, omdat de nagels van de voeten minder snel groeien.

;