Wat is sportpodotherapie?

Veel sporters krijgen wel eens te maken met blessures. Veel van deze blessures beginnen aan de voeten. Elke sport is anders en kent zijn eigen manier van bewegen. Zo speelt het type ondergrond, het schoeisel en de mate van belasting een belangrijke rol. Onze podotherapeuten beschikken over kennis van meerdere sporten en kijken tijdens het onderzoek hoe uw voeten bewegen tijdens het lopen en sporten. Wanneer de voeten niet optimaal bewegen kan dit gevolgen hebben voor de knieën, heupen en de rug.  

De podotherapeut zoekt op basis van de gegevens uit het onderzoek, het type schoeisel en de omgevingsfactoren naar een verklaring voor het ontstaan van de blessure en kijkt naar een oplossing om de klacht te verhelpen. Een behandeling kan bestaan uit het aanmeten van sport-podotherapeutische zolen, taping, (sport)schoenadvies of een gezamenlijke behandeling met een sportfysiotherapeut.  

Ervaart u klachten tijdens het dansen? Onze podotherapeut Laura heeft een expertise in danspodotherapie. Na jarenlang zelf op hoog niveau te hebben gedanst past zij haar kennis in dans toe bij het uitvoeren van het vak podotherapie. 

Laura

(Dans)podotherapeut

Ook al is de werkruimte in een dansschoen klein, er is toch vaak veel mogelijk. De kleinste aanpassing kan soms al voor de grootste verlichting zorgen.

Over mij
;